Bli av med stelheten

Tjenare och välkomna till ännu ett blogginlägg, jag hoppas att ni har haft en härlig morgon och fått en bra start på december. Snön har redan kommit till Bollebygd och det känns verkligen som vinter nu, vilket man självklart kan ha delade åsikter om. Jag tycker om vintern, det är en fin årstid men det finns också några nackdelar. Min kropp reagerar ganska starkt på kyla genom att jag blir stel i musklerna. Det finns dock lösningar på det mesta här i livet och för kroppen brukar massage ofta vara en riktigt bra lösning, speciellt när det handlar om stela muskler och leder som jag drabbas av med jämna mellanrum. För mig har stelhet i kroppen varit något alltid har varit ett bekymmer och det kommer nog från yngre dagar då jag var väldigt aktiv inom idrotten, dessvärre var jag inte lika aktiv när det var dags för stretchning eller uppvärmning. Nu med tiden har jag blivit lite klokare och vet hur viktigt det är att värma upp och stretcha vid varje träningspass. I vanliga fall brukar jag inte lida av några besvär i musklerna eller lederna, men nu under vinter så spelar det ingen roll hur mycket jag stretchar. Det krävs helt enkelt en massage då och då för att kroppen ska hållas i takt och fungera utan några bekymmer. Jag vill dock inte klaga, utan det är faktiskt skönt med en massage emellanåt och den lugna stunden som det innebär gör nytta även för huvudet. Om det är någon mer där ute som känner att kylan orsakar lite besvär i kroppen så kan jag varmt rekommendera massage som en lösning. Eller varför inte bara lyxa till det lite efter en tuff arbetsdag. Nu får ni ha en fortsatt fin dag så hörs vi snart igen, ta hand om er!